Over Aptus
Aptus-Holland levert plantverzorgingsproducten, bodemverzorgingsproducten en specialty boosters. Aptus-Holland gebruikt voor deze productcategorieën drie afzonderlijke concepten. Aptus staat voor plantverzorging, Bioshark voor bodemverzorging en Premium Collection voor specialty boosters.

De concepten en producten hebben een aantal gemeenschappelijke kenmerken:
Topkwaliteit uit de professionele tuinbouw
Sterk geconcentreerde producten
100% organische producten
Zeer complete producten

Topkwaliteit uit de professionele tuinbouw
De door Aptus-Holland aangeboden producten behoren tot het absolute topsegment in de professionele land- en tuinbouw. Aptus-Holland biedt alleen producten aan waarmee wij een duidelijke meerwaarde kunnen leveren ten opzichte van het aanbod in de markt. Dit houdt in dat wij geen standaard producten (zoals basis NPK meststoffen) of sterk verdunde producten aanbieden. Ieder product is ontwikkeld volgens de laatste wetenschappelijke inzichten, uitgebreid getest en volgens geldende productiestandaarden geproduceerd en verpakt. Onze klanten zijn zo verzekerd van een gegarandeerde werking en stabiele kwaliteit. Geen praatjes maar producten die beloftes waarmaken door meetbare resultaten.
Aptus-Holland heeft van alle producten zelf de kennis in huis en beschikt over eigen formuleringen. Onderzoek en ontwikkeling wordt zelf opgezet en is samenwerking met goed aangeschreven testcentra uitgevoerd. De producten worden dus niet van een producent of groothandel gekocht en enkel doorverkocht. Hierdoor kan Aptus-Holland u op bijna al uw vragen zelf antwoord geven.
Bij topkwaliteit producten hoort ook een topkwaliteit uitstraling. Aptus-Holland legt daarom grote nadruk op eenduidige communicatie middels etiket, flyer, schema, folder en website. Deze worden voortdurend aangepast zodat de klanten altijd over de laatste actuele informatie en toepassingsinstructies beschikken.

Sterk geconcentreerde producten
Aptus-Holland verkoopt geen water. De verkochte producten zijn sterk geconcentreerd en dus niet verdund met water. De literprijs van onze producten lijkt daarom in eerste instantie duurder dan die van andere producten. Maar met een liter van ons product kunt u soms tot wel 20 keer meer voedingswater aanmaken. Als dan de prijs van het product per liter voedingswater wordt berekend blijkt dat onze producten goedkoop in het gebruik zijn. Daarnaast volstaan in de meeste gevallen kleinere verpakkingen waardoor u niet meer hoeft te slepen met grote jerrycans.

100% organische producten
Organische producten bevatten actieve stoffen van natuurlijke bronnen. Deze stoffen zijn voor een plant altijd beter opneembaar dan chemische actieve stoffen. De Aptus producten bevatten zoveel mogelijk organische actieve stoffen, en veel producten zijn zelfs 100% organisch. De kwaliteit van het eindproduct is beter als organische producten worden gebruikt.
Niet alle voedingsstoffen die nodig zijn voor de beste resultaten zijn in een bruikbare organische vorm beschikbaar (fosfor/kalium). In dat geval bevatten de Aptus producten zowel organische als anorganische actieve stoffen.

Zeer complete producten
Aptus-Holland combineert per product zoveel mogelijk actieve stoffen om zo een brede werking te garanderen. Bij het ontwikkelen van de producten onderzoeken wij welke actieve stoffen op een bepaalde plantfunctie een stimulerend effect hebben. Vervolgens proberen wij een mix te maken van deze actieve stoffen. Concurrerende producten bevatten vaak slechts één actieve stof en hebben daarom ook een beperktere werking.
De actieve stoffen zijn zorgvuldig getest op opneembaarheid. De mate waarin een plant een actieve stof kan opnemen bepaalt de kwaliteit en ook de werking. Als een plant de actieve stof beperkt opneemt zal het effect ook beperkt zijn. Daarnaast verzuren niet opgenomen actieve stoffen het medium waardoor het medium niet kan worden hergebruikt.1 2 3 4 5  
Weergave
1 2 3 4 5