OVER ONZE POTGROND EN COCOS LEVERANCIER PLAGRON BV :


Van wormenkwekerijtje tot internationaal opererend biologisch meststoffen bedrijf.

In 1989, startte Plagron als wormenkwekerij. Na een tijdje bleek dat de wormenhumus een heel goed bodemverbeterend middel is.

Naast deze wormenhumus, ontwikkelde Plagron, op aanvraag van klanten, ook andere biologische meststoffen en breidde zo haar assortiment uit.
Naast de standaard potgronden, kunnen klanten een eigen, specifiek mengsel laten maken dat ze voor specifieke planten kunnen gebruiken. Enkele voorbeelden van deze recepten zijn : JOZA MAXI MIX , FYTOSOIL en FYTOCOCO welke speciaal voor de firma JOZA zijn gemaakt.

In januari 1999, keerde Plagron "back to the roots", en richtte zij samen met een compagnon een nieuw bedrijf op: een wormenkwekerij. Dit had een tweedelig doel: enerzijds garandeert dit een goede wormenhumus van constante kwaliteit. Anderzijds bestond er voor de verkoop van de wormen ook een markt binnen de sportvisserij.

Plagron ontstond als wormenkwekerijtje in een schuur in een achtertuin en groeide uit tot een internationaal opererend biologisch meststoffen bedrijf. In totaal zijn in beide bedrijven nu 20 mensen werkzaam. (internet : www.plagron.nl )


Display